Perla neagra

| 26 images

Deschise ochii… Metalul ruginit ii ardea spatele. Numara… cinci pescarusi se roteau haotic deasupra vaporului aproape rupt in doua si infipt adanc in nisip. Cerul era limpede si sticlos de un cenusiu palid, ingemanandu-se cu marea dincolo de orizontul incert.
Se odihni o clipa pe o stanca aproape de tarm. Muzica o facea sa vibreze si sa prinda aripi… negre de matase. Rataci o vreme, alergand pe nisipul fierbinte si prin apa racoroasa. Zbura peste balustradele ruginite, scarile si terasele mancate de aerul sarat al marii. Naufragie toate barcile golfului din care oamenii fugisera departe, spre lumea civilizata si nepasatoare.
Era fericita acolo, cu aripile ei de matase, cu nisipul ud lipit pe corp, cu muzica care ii vibra in picioare si pe care doar ea o putea auzi.
In curand se porni vantul si tipetele pescarusilor se departara. Scoicile se inchideau impinse de valuri catre tarm. Perla neagra sclipea tacut, privind marea pe sub carliontii negrii. Vasul pe care venise se scufundase fara urma. Era trista, dar stia ca trebuie sa lupte, fiindca soarele rasare in fiecare zi, pentru toti…